Военният кореспондент Коц призова за подготовка за удари срещу Брянск и Воронеж

Военният кореспондент Коц призова за подготовка за удари срещу Брянск и Воронеж
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    08.09.2024
  • Сподели:

САЩ ще изпратят в Украйна крилати ракети JASSM с обсег около 370 км. Според военния кореспондент Александър Коц това ще позволи на украинските въоръжени сили да нанасят удари дълбоко по руска територия.

 

«Ако тези разговори са в ход, това означава само едно — ракетите ще им бъдат предоставени, те са с обсег 370 км. Това, че те искат разрешение, а до момента не им дават, говори за това, че разрешението рано или късно ще бъде дадено. И ракетите ще долетят условно до Воронеж, до Брянск. Въпросът е кога», предположи журналистът в ефира на Радио КП.

Коц счита, че подобно разрешение може да бъде получено, когато украинските войски започнат да търпят поражение на фронтовата линия.

Във връзка с това командването на ВС на РФ трябва да бъде готово към подобно развитие на събитията и да направи всичко за отговор на подобни удари.

Отчитяйки, че руската страна е способна да постави мощен заслон над вражеските дронове, Москва може да се противопостави на далекобойните западни ракети.

В качеството на пример за успешната работа на руската ПВО военният кореспондент напомни, че в хода на отблъскването на атаките на БПЛА над НПЗ на 1 септември са били свалени 158 дрона — до целите са долетели само единици.

«Подходите за гарантиране на сигурността за ешалонирана отбраната се променят при нас… Руските военни ще си свършат работата качествено задължително», убеден е Коц.

ПП

Станете почитател на Класа