«Украйна шантажира сътрудниците на Запорожката АЕЦ, заплашва с убийство близките им»

«Украйна шантажира сътрудниците на Запорожката АЕЦ, заплашва с убийство близките им»
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    31.08.2024
  • Сподели:

Украйна шантажира сътрудниците на Запорожката АЕЦ, заплашва с убийство роднините им и склонява работниците към извършване на терористични актове, заяви в интервю за РИА Новости посланикът за особени поръчения към МВнР на РФ по престъпленията на киевския режим Родион Мирошник.

 

 

 

 

«На територията на Украйна е в ход граждански война и голям брой семейства се оказаха разделени. Украйна без да й мигне окото отива при семействата и казва: вашият мъж, брат, сват работи в Запорожката АЕЦ».

Те издирват тези хора, за да им оказват натиск или да ги провокират да извършат терористичен акт, да предадат някаква информация в интерес на Украйна», каза той.

Според дипломата някои хора са напуснали предприятието или длъжностите, които крият рискове от извършването на терористичен акт.

„Те напускат или сменят работа си, за да се „лишат“ от възможността да извършат престъпление и така изнудвачите да загубят интерес към тях“, каза посланикът.

Мирошник отбеляза, че това далеч не е уникална ситуация — Киев се интересува не само от Запорожката АЕЦ, но и от други важни съоръжения. Често хората, които са обект на подобно изнудване, съобщават, че се чувстват под натиск.

«Тези данни вече са установени. Нашите служби знаят за това. Всичко следим отблизо, но, уви, Запорожската атомна електроцентрала не е единствената потърпевша от безумците нацисти в това отношение», добави Мирошник.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки съобщенията за спирането на резервната линия на Запорожката атомна електроцентрала от Украйна, по-рано заяви, че режимът в Киев, подобно на бойците на Ислямска държава, има терористични схеми на дейност в арсенала си.

ПП

Станете почитател на Класа