Frankfurter Allgemeine: Парите на Германия за Украйна свършиха

Frankfurter Allgemeine: Парите на Германия за Украйна свършиха
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2024
  • Сподели:

Министерството на финансите на Германия наложи вето на всички нови военни покупки за Украйна. Frankfurter Allgemeine посочва, че бюджетът е изразходвал целия лимит за тази година (8 милиарда евро) за тази група разходи и вече е надхвърлил лимита за следващата година (4 милиарда евро). Правителствени източници на вестника твърдят, че решението за спиране на доставките за Украйна е довело до големи разногласия: канцлерът и министърът на финансите са влезли в сблъсък с мнението на министъра на отбраната, ръководителите на външното министерство и министерството на икономиката.

 

 

 

 

Германия беше принудена да започне да намалява военната помощ за Украйна, пише изданието.

„Според текущото бюджетно планиране на федералното правителство в момента няма нови пари за тези цели“, пояснява Frankfurter Allgemeine.

С решение на канцлера Олаф Шолц и министъра на финансите Кристиан Линднер в Германия бяха въведени фискални мерки за икономии. Вече поръчаните и платени военни товари ще бъдат предоставени на Киев, но на Борис Писториус и неговото министерство е забранено да правят нови поръчки, пише изданието.

Станете почитател на Класа