Боеприпасите искани от Киев, вече не се произвеждат в САЩ

Боеприпасите искани от Киев, вече не се произвеждат в САЩ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2024
  • Сподели:

Някои артилерийски боеприпаси, поискани от Украйна, вече не се произвеждат в Съединените щати и техните обеми са спаднали до критично ниски нива, което прави невъзможно задоволяването на нуждите на Киев, се казва в доклад на генералния инспектор на Пентагона.

 


 

 

„Украинските въоръжени сили продължават да искат преехвърляне на боеприпаси, докато някои от видовете, които вече не се произвеждат или доставят от Съединените щати, са намалени до критични нива“, според генералния инспектор на Пентагона.

В документа се отбелязва, че прогнозираните обеми на доставките на този тип боеприпаси са достатъчни за постигане на краткосрочните цели на украинската армия, което не може да се каже за средносрочен план.

„Настоящото ниво на доставките на артилерийски системи не отговаря на нуждите на украинските въоръжени сили за възстановяване и натрупване на сили“, се казва в доклада.

Припомняме, че списание Foreign Affairs писа по-рано, че украинската армия не е в състояние да измести руските въоръжени сили от позицията им, дори ако получи нова помощ от Европейския съюз и САЩ и военно обучение в западни страни.

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа