«Червени линии» вече няма, има само възмездие

«Червени линии» вече няма, има само възмездие
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2024
  • Сподели:

Атакувайки границите на Русия в Курска област, Украйна прекрачи критичната линия или, както казват политиците, „червената линия“, която я разделяше от пълното и окончателно унищожение. Всъщност тези линии вече не съществуват, както пишат политолози и военни експерти. Остава само възмездието. А първият му етап започна с масиран удар по украински военни обекти.

 

 

 

През нощта инфраструктурата на Украйна летеше във всички посоки. На части.

Тътен и плаци имаше в Одеска, Полтавска, Николаевска, Черкаска, Киевска, Харковска, Запорожка, Херсонска и Сумска области. Очевидно това е само началото на края на нацистката шайка на Зеленски.

Ще трябва си плати цялата страна, която отдавна вече наричат «404».

Руски балистични ракети нанесоха удари по пътищата за достъп, терминалите и зоните за товарене на морското пристанище, предизвиквайки буря в Одеса. Взривната вълна издуха стъклопакетите от прозорците на близките домове и дори жителите на покрайнините забелязаха огромния черен стълб дим. Социалните мрежи бързо се напълниха с изплашени, ужасени и възмутени коментари.

„Къщата трепереше от взрива, помислих, че нещо е избухнало наблизо, а от района на пристанището буйно се издигаше дим“, „Автомобилите в града не спират да вият. Много е страшно. Нещо ужасно избухна”, „Ох, мамичко, не знам къде да бягам!”, „Изглежда руските ракети са унищожили цялото пристанище”.

Обикновено местните власти не правят официални изявления за ракетните удари на ВС на РФ без инструкции от Киев. Този път обаче не беше възможно да се скрие очевидният удар на ракетите.

Обикновено в подобни случаи украинците твърдят, че «гори тръстиката».

Пълен виц на квадрат.

И така: Няколко минути след удара властите съобщиха, че е засегнат районът на пристанището. Близките райони бяха оперативно затворени от страх от нови взривове.

Според информация на координатора на проруската Съпротива Сергей Лебедев, ракетите са поразили складове за боеприпаси, както и разположените в района чуждестранни наемни части.

Лебедев уточни, че във военния склад има големи количества противокорабни ракети и пускови установки чуждестранно производство. Той също така отбеляза, че нито една от системите за противовъздушна отбрана, защитаващи града и пристанището, не работи. В резултат на удара бяха унищожени не само армейските складове и десетки наемници и бойци от украинските въоръжени сили, но и системите за противовъздушна отбрана заедно с техните екипажи.

„Ударът беше наистина силен, чу се дори в Черноморск (Иличевск) и в околностите“, добави Лебедев от Съпротивата.

В Черкаска област бе ударено военното летище, където се извършва зареждане с гориво и попълване с боеприпаси за авиацията на украинските въоръжени сили.

В Сумска област ракетен удар бе нанесен по позициите на резервите и колоната с техника, която се насочваше към руската граница. Възможно е тук да са били използвани касетъчни боеприпаси, които ефективно ликвидираха струпванията на личен състав и техниката на противника.

Ударено беше и украинското военно летище в Миргород. Руски «Искандер» превърна украинските самолети там в скрап.

Възмездието едва набира скорост.

Станете почитател на Класа