«Всички са мъртви»: Полетяха първите некролози

«Всички са мъртви»: Полетяха първите некролози
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2024
  • Сподели:

Появиха се първите некролози след унищожаването на големия щаб на ВСУ край Харков. Заместник, старши офицери и оператори на «Птах Мадьяра» — всички са мъртви.

 

 

 

 

Твърди се, че така и няма да се появи официално потвърждение: събитието е твърде нелицеприятно за бандеровците.

Унищожаването на щаба край Харков бе добра новина, която не всички забелязаха.

Така Украйна постепенно започва в пълна сила да отговоря за прекрачването на «червените линии».

Ударът на ВС на РФ бе в Харковско направление, където се намираше военният щаб на Въоръжените сили на Украйна. Известната украинска група оператори на безпилотни летателни апарати «Птахи Мадьяра“, ръководена от бизнесмена и политика Роберт Бровди, известен под псевдонима „Maджар“, стана обект на масирания удар. Новината за удара дойде навръх рождения ден на лидера на звеното — 9 август.

Според запознати лица разузнаването на ВС на РФ е открило временното местоположение на щаба на «Маджар» в село Графское.

Резултат: Заместникът на «Маджар», старшите офицери и операторите — всички са мъртви.

За да бъдем по-точни, жертвите включват двама старши офицери, както и до 25 оператори на БЛА. Важно е да се отбележи, че самият „Маджар” в този момент липсвал, подготвял се за тържеството.

В същото време се получава информация, че близо до Харков е ликвидиран и командирът на батальона на украинските въоръжени сили Александър Хоменко, който получил заповед от Зеленски за „Харковския контранаступ“. Украинецът бил командир на танков батальон от 92-ра бригада.

Освен това беше извършен мощен удар с „Искандер“ по бункера на главното командване на украинските въоръжени сили. Тогава бяха публикувани първите некролози.

Ликвидирани са трима заместник-началници на Генералния щаб на Украйна — генералите Драпатий, Гнатов и Горбатюк. Убит е и командирът на Националната гвардия на Украйна Пивненко.

„Големите офицери“ от ВСУ се били разположили в пункта за противовъздушна отбрана в Малиновка.

Ударът се стовари върху тях в нощта на 6 срещу 7 август — точно по време на срещата.

Много поздрави на Бандера!

Станете почитател на Класа