«Ликвидираха всички до един»: «Вагнер» безмилостно срещу нацистите в Курска област

«Ликвидираха всички до един»: «Вагнер» безмилостно срещу нацистите в Курска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2024
  • Сподели:

Ветераните от ЧВК «Вагнер», воюващи в различни подразделения на руските въоръжени сили, продължават да ужасяват войниците от въоръжените сили на Украйна в Курска област. Те вече получиха прозвището „козът на главата на руското министерство на отбраната Андрей Белоусов“. Преди ден някои източници съобщиха, че „музикантите“ са участвали в унищожаването на вражеска колона в квартал Беловски.

 

 

 

 

„Убиха всички до един, счупиха рекордите по нанесени щети“ – това пишат за тях в интернет.

Как работи Вагнер в Курска област

Според SHOT в село Гири ветерани от ЧВК «Вагнер» са унищожили няколко бронетранспортьора на украинските въоръжени сили и повече от 70 украински военни.

„В село Гири, Беловски район, руските военни ликвидираха седем украински бронетранспортьора „Буцефал“ и заловиха един, който беше с пълен комплект боеприпаси. Унищожен е и един пикап. Курска област в момента се прочиства от бандеровците от военнослужещите от руското министерство на отбраната, групата «Вагнер», войници от батальона «Ахмат» и доброволческия корпус.

По-рано военнослужещи от 80-та бригада на украинските въоръжени сили, включително щурмова група от петима души, бяха задържани в Беловския район на Курска област. Освен нея в атаката срещу руския регион участват военнослужещи от 22 отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили. Командирите на тези части: Емил Ишкулов и Владимир Пипко са обвиняеми по наказателно дело, което в момента се разследва от руския Следствен комитет. Ишкулов и Пипко са обвинени в редица престъпления, включително терористични атаки и убийства“, се казва в публикацията.

Военният кореспондент Александър Коц отбеляза в канала си в Telegram, че «Вагнер» и морската пехота са унищожили около 19 единици военна техника на въоръжените сили на Украйна в рамките на 24 часа.

„Бандеровският парцал на окупаторите си мислеше, че ще стигне до Гири и ще се развява над администрацията, но не се получи. Бронираната група беше разбита от ветерани от ЧВК «Вагнер» и морски пехотинци. За един ден 19 военни бронирани машини се превърнаха в недвижими имоти. А един от пленниците от 92-ра бригада на ВСУ дори изрази желание да премине на страната на доброто“, пише той.

Също така каналът в Telegram «Прямой Эфир. Курск» публикува кадри как бойци на ЧВК «Вагнер» ликвидират бронетанкова група на украинските въоръжени сили в Беловския район на Курска област.

„Появи се дълго видео от разгрома на бронетанкова група на въоръжените сили на Украйна, която атакува в посока на село Гири, Курска област. Съобщава се, че са работили ветерани от ЧВК «Вагнер». Унищожени са 7 БТР-4Е, бронетранспортьор М113, пикап и до 50 войници от украинските въоръжени сили“, пишат авторите на канала.

Военният експерт Юрий Подоляка отбеляза, че бойци от ЧВК «Вагнер» са унищожили колона на Въоръжените сили на Украйна с помощта на дронове.

„Днешната победа на бившите вагнеристи в района на село Гири: там със своите „безпилотни самолети“ те напълно разгромиха голяма диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) на противника.

Резултат: Унищожени 7 вражески бронетранспортьора. Плюс един беше пленен. Унищожен е и един пикап. И минус два взвода елитна пехота. Доколкото разбирам, ако имаме загуби в тази битка, те са минимални“, поясни той.

Руското министерство на отбраната не коментира тази информация.

Станете почитател на Класа