Ожесточени боеве на Курския фронт

Ожесточени боеве на Курския фронт
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2024
  • Сподели:

Ожесточени боеве на Курския фронт: Руските резерви продължават да спират натиска на врага и да контраатакуват

 


 


Врагът изтегли резерви и натрупва сили в много райони в окупираната територия, продължава атаките, противникът не спира да изпраща мобилни групи за нанасяне на удари и разузнаване.

В целия курски участък на фронта артилерията работи активно и от двете страни, а руските ВКС нанасят удар след удар.

В Рилско направление Въоръжените сили на Украйна извършиха редица атаки през последното денонощие с подкрепата на бронирани машини.

Най-ожесточените боеве се водят в Олговка, където руските морски пехотинци задържат Коренево, врагът все още не го е щурмувал, но обстрелва завода в селището и градските райони.

В района на Плехово-Борки се водят активни боеве, където руснаците контраатакуват и отблъскват противника.

Групировката войски „Север“ и приближаващите се резерви, авиация, БПЛА и артилерия отблъснаха атаката на щурмовите групи на 82-ра десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили в посока Руское Поречное, съобщава руското министерство на отбраната.

Боевете се засилват и в Глушковско направление. Вражеските щурмови групи, подкрепени от 5 бронирани бойни машини, атакуваха границата в посока Гордеевка, а след това и Троицки.

Хеликоптери, БПЛА и артилерия унищожиха мобилните групи на украинските въоръжени сили, които се опитаха да проникнат дълбоко в руска територия, в райони на 1 км западно от Анастасиевка и на 1,5 км югоизточно от Каучук.

Станете почитател на Класа