Frankfurter Rundschau: Условията на фронта в Украйна рязко се промениха, F-16 ще са само морална подкрепа

Frankfurter Rundschau: Условията на фронта в Украйна рязко се промениха, F-16 ще са само морална подкрепа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.08.2024
  • Сподели:

Няма подготвени хангари, налице са недостатъчно обучени пилоти, ограничен е обхватът на използване на изтребителите — всичко това са проблемите на F-16, отдавна обещани на Украйна. Наблюдателят на Frankfurter Rundschau счита, че доставката на самолетите е много закъсняла и те вече няма да бъдат толкова ефективни. Той счита, че западните съюзници не са си взели поуките от доставките на германските танкове Leopard и американските Abrams и са повторили грешките с обещаните F-16.

 

 

 

 

 

Бека Васер от Центъра за нова американски безопасност (Center for a New American Security) счита, че F-16 в най-лошия случай ще послужат за «психологическа и морална подкрепа» на украинците, защото «условията на бойното поле се промениха от миналата година, когато беше обявено за решението за доставката на самолетите».

Според Васер «F-16 рискуват да извършат същата грешка, както бе направено и със западните танкове, особено с американските Abrams: бяха доставени твърде късно, използват се твърде недостатъчно, в крайна сметка те не се вписват в хода на войната».

Станете почитател на Класа