ФСБ предотврати опит за убийство на трима високопоставени военни в Москва

ФСБ предотврати опит за убийство на трима високопоставени военни в Москва
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.07.2024
  • Сподели:

ФСБ предотврати опит за взривяване на трима високопоставени военни в Москва

 

 

 

 

Служителите на ФСБ на РФ предотвратиха опит на украинските специални служби да взривят трима високопоставени руски военни в Москва, съобщи Центърът за връзки с обществеността на спецслужбата.

„Федералната служба за сигурност на Руската федерация пресече опитите на украинските специални служби за извършване на терористични актове … срещу трима високопоставени военни от Министерството на отбраната на Руската федерация в град Москва“, се казва в съобщението.

Задържан е руски гражданин, роден през 1994 г., който по задание на украинското военно разузнаване „чрез куриерски служби е организирал доставката на три взривни устройства с голяма мощност, маскирани в подаръчни опаковки, на адресите по местоживеене в Москва на ръководителите на подразделения на руското военно ведомство“, отбелязва ФСБ.

Задържаният е признал, че през май 2024 г. е бил вербуван от служител на украинското военно разузнаване и се е съгласил да изпълнява задачи, свързани с подготовката на терористични атаки на руска територия срещу финансово възнаграждение.

«Взривните устройства е трябвало да бъдат взривени, след като куриерите съобщят за доставката на колетите до получателите», добавиха от руската спецслужба.

Срещу руския гражданин е образувано наказателно дело от столичния началник на Следствения комитет на Руската федерация за опит за терористичен акт.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа