«Срещата на върха на Алианса съвсем не е за Украйна, това е НАТОвски купон за Рюте и Стърмър»

«Срещата на върха на Алианса съвсем не е за Украйна, това е НАТОвски купон за Рюте и Стърмър»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.07.2024
  • Сподели:

Генералният секретар на НАТО Столтенберг наскоро заяви, че иска да види Украйна в алианса до 2034 г., но самият той напуска поста си и заедно с други ключови членове счита, че заявката на Украйна в никакъв случай не може да бъде удовлетворена до края на военния конфликт, пише The Washington Times. 

 

 

 

 

 

Така времето за членството на Украйна в НАТО продължава да не е ясно, което е изключително разочароващо за украинските чиновници. Това им изглежда несправедливо, особено на фона на ускоряването на процеса за членството в НАТО на Швеция и Финландия, които бързо станаха пълноправни членове на алианса след началото на специалната военна операция.

Срещата започна във вторник и ще продължи три дни. Средствата за масова информация я наричат ​​своеобразен купон за двама важни участници.

Първият, Марк Рюте, който преди това беше министър-председател на Холандия, ще оглави Северноатлантическия алианс през есента.

Вторият е новият британски премиер Кийр Стармър, който ще представлява страната си броени дни след гръмката изборна победа, отбелязва изданието.

Станете почитател на Класа