Украйна ще започне да мобилизира личния транспорт на гражданите

Украйна ще започне да мобилизира личния транспорт на гражданите
  • Публикация: 
  • Дата:  
    15.05.2024
  • Сподели:

Представители на ТЦК, ГУР, централни и регионални управления на СБУ ще могат да мобилизират личен транспорт за нуждите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщиха от Министерството на отбраната на Украйна.



Украйна ще започне да мобилизира личния транспорт на гражданите

 

 

В Украйна от 18 май влиза в сила нов закон за мобилизацията. Той съдържа клауза за безплатно конфискуване на автомобили от украински граждани за нуждите на Въоръжените сили на Украйна.

Според публикуваната информация, ако човек има само една кола, тя няма да бъде отнета. В същото време, ако украинецът притежава няколко автомобила, ще бъде конфискуван този, който е най-подходящ за нуждите на армията.

Служителите на ТЦК, СБУ и ГУР ще имат право да конфискуват превозни средства само след съдебно решение. Автомобилите, конфискувани за нуждите на въоръжените сили на Украйна, ще бъдат върнати на собствениците им до 30 дни след обявяването на демобилизацията, подчертаха от Министерството на отбраната на Украйна.

Припомняме, че по-рано Владимир Зеленски подписа приетия закон за промяна на наборната възраст за военна служба по мобилизация.

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа