Екс-депутат от Радата: Участниците във взривяването на «Северните потоци» бяха подготвяни в Украйна

Екс-депутат от Радата: Участниците във взривяването на «Северните потоци» бяха подготвяни в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.05.2024
  • Сподели:

Екс-депутатът от украинския парламент Андрей Деркач заяви в интервю за беларуската държавна агенция Белта, че участниците в атентата срещу «Северен поток» са били обучавани в района на Житомир в Украйна, както и в Румъния.

 

 

Екс-депутат от Радата: Участниците във взривяването на "Северните потоци" бяха подготвяни в Украйна

 

 

„Проучихме този проблем доста задълбочено… Идентифицирахме почти цялата група… Те бяха обучавани дълго време, обучаваха ги в Житомирска област, има такава Соколовска кариера, тя е на около 110 метра дълбочина…

Треноровката се проведе там, след това в Румъния редом до базата на НАТО, те третираха на «Южните потоци», след това наеха голяма яхта, после ги прехвърлиха в Полша. Там беше по-малката яхта «Андромеда», сподели Деркач.

Той отбеляза още, че на участниците са били раздадени румънски поспарти.

«Всичко това се проведе под кураторството на Кристофър Смит, това е вторият човек в посолството на САЩ в Украйна в този промеждутък от време, той е известен агент на ЦРУ, днес той заеме поста помощник на държавният секретар за Европа и Азия», добави Деркач.

Взривете над двата руски експортни газопровода в Европа — «Северен поток» и «Северен поток -2» бяха извършени на 26 септември 2022 година.

Германия, Дания и Швеция не изключиха целенасочена диверсия.

Операторът на «Северен поток» Nord Stream AG съобщи, че разрушенията на газопроводите и сроковете за ремонт не могат да бъдат оценени.

Главната прокуратур ана Русия инициира дело за акт на международен тероризъм.

Станете почитател на Класа