Захарова: Макрон осигурява на режима в Киев средства за терористични атаки

Захарова: Макрон осигурява на режима в Киев средства за терористични атаки
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.04.2024
  • Сподели:

Френският президент Еманюел Макрон декларира намерението си да засили антитерористичното сътрудничество с Руската федерация, но продължава да предоставя на режима в Киев средства за извършване на нови терористични атаки. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за телевизионния канал "Царьград", предаде ТАСС.

 

 

„Ако човек казва, че е необходимо да се бори с тероризма и че е готов да засили усилията в това направление, как е възможно този или следващия ден (...) да обяви предоставянето на режима в Киев не само на хуманитарна помощ, а на още повече военна помощ, тоест да предоставим на онези, които вече са извършили терористични атаки, техническата възможност да ги извършват по-нататък“, каза Захарова, която публикува запис от интервюто в канала си в Telegram. Тя отбеляза, че Макрон променя мнението си „на всеки половин ден“, така че „никой от най-близкото му обкръжение да не разбере какво казва и защо“.

 

Последни новини - Glasove.com

 

"Що се отнася до призива за взаимодействие по този терористичен акт, кой всъщност го блокира? Не бяхме ние - продължи тя. - Това беше натовското русофобско крило. Дори няма да казвам натовските страни, те самите страдат от това. Те нямат възможност да обменят данни или да се консултират". Мария Захарова обясни, че подобни настроения в НАТО се подхранват от Вашингтон и Лондон, чиито власти имат възможност да влияят върху вземането на решения в ЕС.

По-рано Макрон предложи на Русия засилване на сътрудничеството в борбата срещу тероризма след нападението в концертната зала "Крокус сити хол". На 27 март Мария Захарова заяви на брифинг, че руското външно министерство не е получило конкретни предложения за антитерористично сътрудничество от Франция.

 

Станете почитател на Класа