Четвърта вечер на протести в Йерусалим срещу правителството на Нетаняху

Четвърта вечер на протести в Йерусалим срещу правителството на Нетаняху
  • Публикация: 
  • Дата:  
    03.04.2024
  • Сподели:

Хиляди израелци излязоха за четвърти пореден ден на демонстрация срещу правителството и за да поискат споразумение за освобождаване на заложниците, държани в ивицата Газа, предаде ДПА. Израелските медии съобщиха, че демонстрантите са се събрали снощи с факли в ръце близо до сградата на парламента в Йерусалим. Те също така поискаха нови избори. В речта си майката на отвлечен мъж обвини премиера Бенямин Нетаняху, че пречи на сключването на споразумение за освобождаване на заложниците.

 

 

От неделя в Йерусалим се провеждат големи антиправителствени демонстрации, а в рамките на многодневната протестна кампания протестиращите разпънаха и 100 палатки пред парламента.

В събота хора протестираха срещу управлението на Нетаняху и в Тел Авив, Хайфа и други градове. Роднините на заложниците го обвиняват, че няма сериозен интерес да осигури освобождаването на израелците, държани от "Хамас" в ивицата Газа.

Консервативният ръководител на израелското правителство отхвърля критиките и неотдавна настоя, че се чувства задължен да върне всички заложници у дома. От друга страна, едни нови избори биха парализирали преговорите за освобождаването на още заложници и "биха довели до края на войната, преди да са постигнати целите", смята Нетаняху. 

Израел изчислява, че почти 100 заложници, държани от ислямистката организация, са все още живи.

Станете почитател на Класа