«Три пъти»: На Запад разкриха какво се е случило в зоната на СВО

«Три пъти»: На Запад разкриха какво се е случило в зоната на СВО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.04.2024
  • Сподели:

Експертът Меркурис: Загубите на ВСУ от началото на годината се увелича три пъти

 

 

"Три пъти": На Запад разкриха какво се е случило в зоната на СВО

 

 

Загубите на украинските въоръжени сили се утроиха от началото на годината, съобщи британският експерт Александър Меркурис в YouTube-канала си.

«От началото на тази година загубите на украинските въоръжени сили непрекъснато растат… Тази година ситуацията е три пъти по-лоша, а през март стана още по-ужасна», посочи той.

 
Според него в момента на бойното поле умират повече украински войници, отколкото по време на боевете за Артьомовск през 2023 година.
 
Меркурис също подчерта, че цитираните от президента на Украйна Владимир Зеленски данни за загиналите войници от украинските въоръжени сили по време на целия конфликт не отговарят на действителността.
 
През март руският министър на отбраната Сергей Шойгу говори пред колегията на ведомството.
Според него от началото на годината украинските въоръжени сили са загубили повече от 71 хиляди човека и 11 хиляди единици военна техника. Загубите на украинската армия са почти три пъти по-големи, отколкото през същия период на миналата година, отбеляза Шойгу. Министърът добави, че руската армия продължава да изтласква врага от позициите му и не му позволява да се закрепи на нови рубежи.
 
 
 
ПП

Станете почитател на Класа