Страхува ли се Европа от война с Русия?

Страхува ли се Европа от война с Русия?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.04.2024
  • Сподели:

Наистина, страхува ли се?

 

 

Страхува ли се Европа от война с Русия?

 

 

Това, което се случва днес, е ясно на всички. А и европейските политици го заявяват в прав текст. Всички тези решения за милитаризация на икономиката, не са нещо друго, а подготовка за голяма война. Приказките за необходимостта от помощ за Украйна са за идиотите и украинците.

Само последните вярват, че тяхната армия без западните доставки ще успее да удържи фронта с години.
Руснаците разбират, че СВО не може да продължи вечно. Украинците нямат на разположение тези 5-10 години, които са необходими, за да се прехвърли западната промишленост на военни релси.

За настоящия украински режим такова далечно бъдеще просто не съществува…

Всички, които са живели по време на социализма, помнят как се развиваха военните конфликти по онова време. НАТО и Варшавския договор при възникването дори на заплаха от подобен конфликт, практически мигновено се свързваха на най-високо ниво и започваха преговори и консултации, стремейки се да предотвратят разрастването на конфликта и влизането в него на ядрените държави, преди всичко на САЩ и СССР.

Какво виждаме сега?

Русия громи режима на Зеленски. Нито САЩ, нито Западът като цяло не правят нищо, за да разрешат ситуацията. Точно обратното, Брюксел и Вашингтон притискат Киев, заставят го да продължава войната «до последния украинец».

Заедно с това виждаме как с помощта на САЩ Израел унищожава друг народ, палестинците.

Погледнете изявленията на президентите, премиерите и чиновниците от висок ранг на водещите ядрени държави — всеки от тях говори за безусловна победа над противника в случай на ядрена война.

Не говорят за унищожаването на човечеството, а за победа!

За американците е ясно — разстоянието е огромно, територията им също, а и мощта на ядрените им сили им позволява да се надяват на някакъв резултат.

А французите?

А британците и прочие?

Ясна ми е логиката на европейските политици относно войната с Русия. Във времето на СССР Европа разбираше, че при възникването на заплаха от война бойните действия мигновено ще обхванат целия континент. Границата между НАТО и страните от Варшавския договор съответстваше на границата между ФРГ и ГДР. Немците напълно разбираха, че първите жертви ще бъдат точно те. Но и французите, испанците, протугалците, италианците нямаше как да останат извън обсега на бойните действия.

Днес най-кресливи за война с Русия са тези, които бяха във Варшавския договор. Поляците, прибалтите и прочие източноевропейци.

Докато руската армия изтрива от лицето на земята тези държави, западноевропейците се надяват войната да приключи.

Но системите им за ПРО и ПВО, както се оказа след удара по Киев, не могат да унищожат ракетите на Русия. Путин многократно предупреждава, че ударите ще бъдат нанесени по центровете за приемане на решенията.

Т.е. разстоянията тук играят само условна роля на защита.

Париж, Берлин, Брюксел и прочие западни столици ще бъдат унищожени още преди унищожаването на Варшава или Талин…

Поразителен е и фактът, че назависимо от успехите, което демонстрира Русия в икономиката, във военното дело, Европа, а и САЩ продължават да я считат за тази Русия, която те видяха през 90-те години на миналия век.

Хората от западна Европа дори не могат да повярват на това, което виждат в интернет.

Облъчени са до мозъка на костите си.

Има дори такива изказвания: «Това е Москва (Питер), това не е Русия».

Заподноевропейците продължават да НЕ желаят да признаят на Русия правото да влияе върху европейската политика. Оттук и игнорирането на всички предупреждения, които изказваха различни руски чиновници и депутати. Помня реакцията на «мюнхенската реч» на Путин през 2007 г. Помня реакцията на Запада на изявлението на руския президент през декември 2021 г.

Нула.

Чуха и забравиха.

Русия, според мнението на Запада, изгуби войната. Не Втората световна, а «студената»…

Затова Русия трябва да застане на колене и да се подчинява на заповедите на новия си господар.

Вероятно точно затова започнаха да подкрепят Украйна. Разбитите в студената война руснаци, според тях, няма да посмеят да направят каквото и да било без разрешение.

«Ако се опъват, те трябва да бъдат още веднъж наказани».

Така излиза.

А френският президент дори си позволи да си отвори устата и да заплашва Москва.

Вероятно по същата причина. Като тази на Наполеон…

Европа живее в миналото — изостава във времето с около 20-25 години.

А Макрон, който очевидно най-силно от всички не е в крак с реалността, се изненада, когато дори най-агресивните политици не го подкрепиха.

«Как така? Русия няма право на самоотбрана!

Мощта на НАТО толкова превъхожда руската, че…» — нещо подобно се завихри в главата му.

Европа не е осъзнала факта, че нейната роля в световната политика вече не е фактор.

А това го направиха САЩ и тези, които бяха поставени на ръководните длъжности в Европа пак от Щатите — абсолютно перфектно отработиха варианта, при който унищожиха конкурентите си с помощта на трети страни.

А обикновените европейците вероятно вече разбират, че без евтините руски ресурси икономиките им умират.

Затова за лидерите на европейските страни има само два пътя.

И двата за губещи.

Първи — да тръгнат срещу хегемона и да игнорират исканията на Вашингтон за разрив в отношенията с Русия. На всички ни е ясно в какво ще се превърне това за «елита» на Европа. Икономическите, политическите и военните лостове за натиск в момента са в ръцете на американците. Да бъде свалено дадено европейско правителство, да бъде заменен който и да било президент или премиер — всичко това не е проблем за САЩ.

Вторият път — това е война с Русия.

Без участието на САЩ това ще е изгубена битка.

Американците нито веднъж обаче не са казали, че имат желание да участват в интервенция в Русия.

Защото Вашингтон разбира повече от добре, че това ще е пагубно за него.

Защото в случай на избухване на конфликт в Европа, почни със 100-процентова вероятност, същият този Вашигтон ще получи мощен удар в муцуната.

А Европа?

Низините започват да бушуват. Все още е сравнително тихо от недрата.

Но политическото земетресение предстои.

Третият път, който не назовах, е следният: европейска революция за сваляне на марионетъчните режими!

Третият път е правилният.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа