Да превземе Европа без един изстрел: Западът разкри коварния план на Путин

Да превземе Европа без един изстрел: Западът разкри коварния план на Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.04.2024
  • Сподели:

Докато целият свят беше разсеян от събитията в Украйна и Ивицата Газа, Русия тихомълком купи мнозинство в бъдещия Европейски парламент. Във всеки случай това заключение може да се направи от последния „Ръшагейт“, който обиколи Европа в началото на Великденските празници там.

 

 

 

Освен това, от гледна точка на мащаба и обхвата на този скандал, тази пропагандна кампания е предварително планирана и координирана, включително и на официално ниво.

Накратко същността на скандала: миналата сряда чешките власти на най-високо ниво (премиерът на страната, Министерството на външните работи и местната разузнавателна служба ) съобщиха „сензационна“ новина, че Русия чрез скромния чешки уебсайт “Войс от Юръп”, осигурява „разпространението на антиевропейска пропаганда” и – най-лошото! — платени европейски десни политици, като по този начин си осигуряват влияние в Европейския парламент. Освен това чехите не посочиха нито едно име, ограничавайки се само до списък на страните, в които тези коварни руснаци, според техните данни, са купили европейски депутати. По странно съвпадение този списък всъщност напълно съвпадна с онези страни, в които партии, от които е недоволна европейската върхушка, водят или претендират да водят в социологическите проучвания преди изборите за Европейски парламент през юни - Германия, Франция, Полша, Белгия, Холандия, Унгария.

Веднага, буквално на следващия ден, Агенцията за вътрешна сигурност на Полша съобщи, че по сигнал на чешките си колеги е извършила обиски на свои опозиционни политици, като по време на акцията са иззети колосални суми: 48,5 хиляди евро и 36 хиляди долара. От което можем да предположим, че Русия не е купила бъдещия Европейски парламент на много висока цена. Тоест от времето на Генадий Хазанов с неговата класическа реприза за „три рубли за подкуп на президента” икономичните подходи на нашите специални служби не са се променили. В края на краищата, ако Русия е успяла да осигури Брекзит само за 97 цента, тогава защо средният евродепутат трябва да ни струва повече!

Освен това, ако разберете същността на „сензацията“ от чехите и поляците, става очевидно, че тя не струва пукната пара. Уебсайтът „Гласът на Европа“ е създаден от чешки граждани и работи на напълно законни основания, което чешките власти също признаха, когато докладваха за своето „разследване“. В един момент сайтът беше продаден на медийна агенция, за която се твърди, че е свързана с украинския бизнесмен Виктор Медведчук. Западните медии традиционно го наричат „олигарх“, но предвид факта, че той беше принуден да напусне Украйна и цялото му имущество там беше разграбено от „демократичните“ власти, този термин едва ли е приложим към него в момента. Това е "руската следа"!

И най-важното обвинение: споменатият сайт уж е „платил на европейски политици“. А и не се съобщава нито на кого е платил, нито колко нито защо. Най-вероятно става дума за стандартни такси за публикации, речи, участие в някои събития, което отново не е забранено от закона, ако тези доходи са надлежно посочени в данъчните декларации. Това изхранва значителен брой депутати на различни нива във всички западни държави.

Например, основният източник на доходи на Борис Джонсън, когато беше член на британския парламент, бяха таксите за колоните му в “Дейли Телеграф”, което не беше скрито от никого. Законосъобразността на това не беше оспорена, въпреки явно завишените плащания. Но това бяха „правилни“ колони от гледна точка на естаблишмънта, така че никой не направи скандал от това. Но за „погрешни“ мнения, които се разминават с възгледите на елитите, можете да получите етикета „платен агент на Кремъл“, което виждаме сега.

Тук си струва да обърнем специално внимание на факта, че „разкритията“ последваха почти веднага след началото на ужасна паника, обхванала мейнстрийм медиите в Европа във връзка с публикуването на цялостно изследване на общественото мнение на жителите на континента. от социологическата компания ИПСОС. Това проучване разкри, че след изборите през юни партиите от властта рязко ще отслабят присъствието си в следващия Европейски парламент. “Евронюз”, който поръча проучването, стигна до смразяващо заключение: „Това означава, че за първи път в историята дясна коалиция, включваща крайната десница, ще има потенциала да поеме контрола над ЕП“.

И само няколко дни по-късно чешките власти публикуваха своята „сензация“, представяйки списък от държави, който напълно съвпада с онези държави, в които ИПСОС разкри рязко нарастване на популярността на антисистемните партии! И тогава, на следващия ден, в тези страни започва ясно координирана кампания за тормоз над тези несистемни партии, които претендират за лидерство.

Например, белгийският премиер Александър Де Кро, на следващия ден след съобщението на Прага, каза, че разузнавателните служби на неговата страна вече работят в тясно сътрудничество с чешките си колеги, за да унищожат „руската пропагандна мрежа“. Колко бързо! Той също така не назова конкретни имена на „руските агенти“, но проучванията показват: „В Белгия крайнодясната, националистическа и сепаратистка партия “Фламандски интерес” може да стане най-голямата партия в страната след изборите през юни, потенциално предизвиквайки конституционна криза.” . Наистина удобен момент да я обвинят, че „получава пари от Русия“!

В съседна Холандия, където системните партии вече загубиха парламентарните избори през есента и напълно пропаднаха в анкетите за изборите за Европейски парламент, открито посочиха с пръст партията “Форум за демокрация “, която се застъпва за прекратяване на подкрепата за Украйна. Вестник НРК, представящ чешката „сензация“, дори озаглави статията си „Войс от Юръп” – трибуна за ФзД“. Тя си спомни, че миналата година двама лидери на тази партия дадоха интервю за чешкия сайт, в което призоваха (какъв кошмар!) за мир. Това е цялото "обвинение". И няма значение, че партийни представители отговориха с думите: „Искаме мир. Не са ни нужни никакви плащания, за да предадем това послание!“

И такава истерия сега цари в почти всички държави, изброени от чешкия премиер. И добре, ако ставаше дума само за истерия в медиите - там посвещават цели корици със злокобната сянка на Путин над Европа. Като, още малко - и той я го улови без нито един изстрел, просто като купи европейските депутати. Но ние говорим за обиски, разследвания и участие на специални служби. Тоест издевателствата над опозицията в европейските държави достигат системно ниво. И всичко това всъщност е в разгара на предизборната кампания.

Не трябва да се учудваме, че преди всеки избори на Запад от нищото се ражда някакъв нов „Ръшагейт“. Което обикновено приключва почти веднага след затварянето на урните. Най-вероятно това ще стане след изборите за Европейски парламент. И, както обикновено, никой от борците срещу „руската заплаха” няма да отговаря за своите примитивни лъжи.

 

 

 

Автор: Владимир Корнилов ; Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа