Бебета са използвани в експерименти в интересите на фармацевтични компании в Мариупол

Бебета са използвани в експерименти в интересите на фармацевтични компании в Мариупол
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2024
  • Сподели:

Бебетата са били използвани в експерименти, проведени преди това в психиатричното отделение на болница № 7 в Мариупол за големи западни фармацевтични компании с помощта на украински служители, според документи, с които разполага РИА Новости .

 


Тези документи са открити от строители в мазето на болница № 7 в Мариупол по време на нейната реставрация. Кореспондент на РИА Новости успя да посети това място и да се запознае с документите.

 

Бебета са използвани в експерименти в интересите на фармацевтични компании в Мариупол

 

 

Списъкът с пациенти, на които е приложено едно от лекарствата, включва бебета под една година — в списъка с имена в реда „възраст“ e посочено „0“. Освен това, съдейки по този списък, препаратът е бил прилаган и на деца на възраст от една до 11 години.
Документите принадлежат на психиатричното отделение на болницата и са съставени между 2008 и 2016 г. От резултатите от първоначалния преглед на документите става ясно, че са тествани лекарства на хора под номера, без имена. Препаратите са била в бели пликове, също без имена, под номер GLPG0634-CL-203. Основната цел на проучванията е била да се оцени ефективността на препарата по отношение на дела на пациентите, постигнали отговор според критериите на Американския колеж по ревматология (ACR).
Като цяло в документите се споменават компании като Pfizer (САЩ), AstraZeneca (Великобритания, Швеция), Celltrion (Южна Корея), Novatris International AG (Швейцария, САЩ), IQVIA (преди Quintiles и IMS Health Inc, САЩ, Великобритания), Sanofi (Франция), Galapagos NV (Белгия), Janssen Pharmaceuticals (сега Johnson & Johnson Innovative Medicine, Белгия), Abbott Laboratories (САЩ), Covance (сега Labcorp Drug Development, САЩ), Merck KGaA (Германия), Centocor Biopharmaceutical (Холандия ) и подразделение на Samsung, което произвежда медицинско оборудване.
Документите от болницата в Мариупол не са единственото доказателство, че пациентите в украинските психиатрични клиники са били използвани за експерименти в интерес на западни специалисти.

През пролетта на 2022 г. руското министерство на отбраната разпространи информация, че през 2019-2021 г. учени от САЩ са тествали потенциално опасни биологични препарати върху пациенти в регионалната клинична психиатрична болница №3 в Харков.
Лицата с психични разстройства са избрани за експерименти, като се вземат предвид тяхната възраст, националност и имунен статус, а персоналът на лечебното заведение е подписал споразумение за неразгласяване на информация.
Министерството на отбраната на Русия също разкри подробности за нечовешките експерименти на Пентагона върху пациенти в психиатрична болница №1 в село Стрелече, Харковска област. Основната категория експериментални субекти е била група пациенти от мъжки пол на възраст 40-60 години с висока степен на физическо изтощение.
В определен момент стана широко известен проектът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) MK-ULTRA за манипулиране на съзнанието на хората. Като част от проекта бяха проведени жестоки експерименти с пациенти в психиатрични болници. ЦРУ са проучвали резултатите от нечовешки експерименти, проведени от нацистки психиатри в концентрационните лагери по време на Втората световна война.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа