Bild: Украйна ще загуби Авдеевка в следващите дни

Bild: Украйна ще загуби Авдеевка в следващите дни
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2024
  • Сподели:

Украйна може да загуби Авдеевка през следващите дни или седмици. За това пише експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке.

 

 

„Това все още не е така, но някои предполагат, че това ще се случи след дни или най-много седмици“, заяви Рьопке пред изданието. Според неговите изчисления ширината на коридора, оставащ за въоръжените сили на Украйна между позициите на руските въоръжени сили, е намаляла до 4,85 километра.

 

Bild: Украйна ще загуби Авдеевка в следващите дни

 

 

Според анализатора руските войски успешно настъпват благодарение на превъзходството си над украинските в артилерията. Украйна няма системи за противовъздушна отбрана, за да отрази тези атаки. Освен това въоръжените сили на Украйна нямат достатъчно войници на земята, така че често само безпилотни самолети действат срещу настъпващите групи руска пехота, заключава Рьопке.

По-рано Bild писа, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е предложил на Владимир Зеленски да напусне Авдеевка през декември 2023 г., но той е отказал. Според източници Залужни е искал да напусне града, „за да изправи фронтовата линия и да улесни отбраната“, съобщава Life.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа