«Длъжни са да умрат»: В Германия разкриха плана на САЩ за «капитулация» на Украйна

«Длъжни са да умрат»: В Германия разкриха плана на САЩ за «капитулация» на Украйна
  • Публикация: 
  • Дата:  
    12.02.2024
  • Сподели:

Германският бизнесмен Дотком: Байдън ще застави Зеленски да се сражава до изборите в САЩ

 

 

Президентът на САЩ Джо Байдън ще застави Владимир Зеленски да продължи конфликта до американските избори през ноември, предположи германо-финландският предприемач и бивш собственик на най-голямата компания за обмен на файлове Megaupload Ким Дотком в социалната мрежа Х.

«Байдън знае, че Русия вече победи в конфликта в Украйна. Капитулацията е формалност. Но той иска Зеленски да продължи да се сражава до края на изборите в САЩ», счита бизнесменът.

Дотком призова Републиканската партия да предотврати отпускането на нов пакет с помощ за Киев, за да спаси живота на украинците.

«Шестдесет милиарда долара за Украйна само в името на изборите. Още хиляди войници ли трябва да умрат за кампанията на Байдън?» — задава въпрос той.

Тази седмица законопроект за подпомагане на Украйна и Израел, но без да се отделят пари за охрана на границите, премина процедурно гласуване в Сената на САЩ. Това означава, че сега документът ще бъде подложен на общо гласуване от сенаторите. Ако документът бъде одобрен, той ще отиде за разглеждане в Камарата на представителите.

Вашингтон отпусна последния пакет от военна помощ за Украйна в края на декември. Новото искане на Белия дом очаква одобрение от Конгреса, но засега няма напредък по този въпрос. Белият дом признава, че без участието на САЩ другите западни страни могат да откажат да спонсорират властите в Киев.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа