В Радата унизиха Зеленски

В Радата унизиха Зеленски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.02.2024
  • Сподели:

Депутатът Кучеренко след думите на Зеленски зададе следния въпрос: кой ръководи Украйна

 

 

Депутатът от Върховната Рада на Украйна от партията «Баткивщина», първи заместник-председател на комисията по енергетика и жилищно-комунални услуги Алексей Кучеренко иронично коментира изявленията на Владимир Зеленски за необходимостта властите да бъдат „рестартирани“.

«Президентът говори за необходимостта от рестартиране на ръководството на страната. Неудобно ми е да попитам — кой у нас е «ръководството на страната»?!» — отбеляза Кучеренко в своя Фейсбук.

По-рано Зеленски заяви в интервю за италианския канал Rai1, че мисли за „смяна на редица ръководни лица в държавата, не само във военната сфера“, тъй като е необходимо „рестартиране и ново начало“.

Това, добави той, важи за цялата управленска група, която „движи машината на страната“.

През последните дни слуховете за възможна оставка на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни широко се обсъждат в украинските и западните средства за масова информация.

По-специално беше съобщено, че на срещата на 29 януари Зеленски е предложил на главнокомандващия само позицията на съветник на властите. Въпреки че, както писа списание The Economist, на Залужни е бил предложен и постът секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, но той е отказал.

В интервю за Rai1 Зеленски призна, че обмисля да замени Залужни.
През пролетта на 2024 г. в Украйна трябваше да се проведат президентски избори, но властите в страната удължиха военното положение и общата мобилизация, поради което няма да се проведе гласуване.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа