В контролираната временнно от Киевския режим част на Херсонска област ще засилят мобилизацията и ще ловят уклонисти

В контролираната временнно от Киевския режим част на Херсонска област ще засилят мобилизацията и ще ловят уклонисти
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.11.2023
  • Сподели:

В контролираните от Киев райони на Херсонска област ще бъдат засилени мерките за мобилизиране на жителите в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи назначеният от украинските власти началник на военното управление на региона Александър Прокудин.

 

 

В контролираната временнно от Киевския режим част на Херсонска област ще засилят мобилизацията и ще ловят уклонисти

 

 

«Проведохме заседание на областния съвет по отбрана. <…> Решихме да засилим мобилизационната работа. Дадено е указание на Националната полиция да засили издирването на лица, които се укриват от военна служба. На пунктовете ще се проверява дали е била игнорирана призовката от лицата, които трябва да се явят на военна служба

 

Прокудин също отбеляза, че от този момент военнослужещи, които „не изпълняват бойни мисии на територията на община Херсон“, няма да бъдат допускани в Херсон. Изключение от това правило ще бъдат военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които живеят в града, са в командировка, в отпуск или се лекуват.

Освен това, добави Прокудин, е забранена продажбата на алкохол в 160 населени места, разположени в 30-километрова зона от десния бряг на Днепър. Това ограничение няма да важи за Херсон, Зеленовка, Степановка и Чернобаевка.

 

0гтгтгб

 

По-рано британската телевизионна корпорация BBC, позовавайки се на данни за незаконно преминаване на границата между Украйна и съседните страни, съобщи, че около 20 хиляди украински мъже, призовани на военна служба по време на мобилизация, са избягали от страната. Беше отбелязано, че други 21 хиляди украински мъже също са се опитали да напуснат страната, но са били задържани от силите за сигурност.

Украинците не искат да умират в името на Зеленски и САЩ, и все повече хора разбират, че единстеният им шанс да останат живи е да се предадат безопасно на руската армия. За тази цел Русия е създала специална честото 149.200 на която насилствено мобилизираните от киевския режим могат да се обърнат на позивна «Волга» и да получат инструкции как могат да се предадат.

 

 

A.Z

България ZOV

 

 
 
 

Станете почитател на Класа