В Киев заявиха за съкращаване доставките на американски снаряди с една трета

В Киев заявиха за съкращаване доставките на американски снаряди с една трета
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.11.2023
  • Сподели:

ABC: Киев обяви 30% намаление на доставките на американски снаряди след 7 октомври

 

 

В Киев заявиха за съкращаване доставките на американски снаряди с една трета

 

 

Доставките на американски артилерийски снаряди за Украйна са намалели с една трета, откакто конфликтът в Близкия изток започна да ескалира, съобщи ABC, позовавайки се на неназован украински чиновник.

«Американските доставки на стандартни за НАТО артилерийски снаряди за Украйна са намалели с «повече от 30 процента» от началото на войната на Израел срещу Хамас в ивицата Газа миналия месец», съобщи американският телевизионен канал.

Според събеседника на ABC запасите от 155-мм артилерийски снаряди съставляват „около 60-70 процента от общите доставки“ за Киев.

Както подчерта източникът, американските чиновници са уверили Киев, че предоставянето на оръжия на Израел няма да засегне ангажиментите на САЩ към Украйна, „но точно това се е случило“.

В същото време високопоставен служител на Пентагона заяви, че намаляването на доставките на боеприпаси „няма абсолютно нищо общо със случващото се в ивицата Газа“.

Официалният представител на Пентагона Патрик Райдър заяви през октомври, че Съединените щати са в състояние да продължат да задоволяват оръжейните нужди на Израел и Украйна.

Русия многократно изтъква, че доставката на оръжие и боеприпаси за Украйна от западните страни само удължава конфликта.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа