Николас Мадуро с нов бисер: На власт идва десен екстремист с колониален проект

Николас Мадуро с нов бисер: На власт идва десен екстремист с колониален проект
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.11.2023
  • Сподели:

Венецуелският президент Николас Мадуро даде вчера оценката си за изхода от президентските избори в Аржентина, които бяха спечелени от либертарианеца Хавиер Милей, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

 

"В Аржентина спечели неонацистката крайна десница (. . .) Ние казваме на аржентинците: вие направихте своя избор, но ние няма да мълчим, тъй като идването на власт на десен екстремист с колониален проект е ужасна заплаха", заяви Мадуро по венецуелската държавна телевизия.

Венецуелският президент, който е известен с антиамериканската си реторика, каза, че Милей е човек, паднал "на колене пред северноамериканския империализъм".

Мадуро обвини новоизбрания аржентински президент, че възнамерява да продължи традицията на диктатурите, установени през 70-те години на миналия век в Аржентина, Чили и Уругвай.

"Той иска да наложи на континента ултра-неолибералния проект, който те наричат либерален и който бе установен през 70-те години с държавните преврати на (Аугусто) Пиночет в Чили и на (Хорхе) Видела в Аржентина, както и с държавния преврат в Уругвай", изтъкна Мадуро.

"Ние уважаваме решението на аржентинския народ и просто призоваваме за размисъл върху появата на крайнодесни огнища, които имат за цел да се наложат, за да колонизират наново Латинска Америка и да наложат екстремистки модели. Във Венецуела това не се получи", каза още венецуелският президент.

 

Станете почитател на Класа