Азербайджан нападна Армения без да предупреждава миротворческата мисия на Русия наричайки действията си «антитерористична операция»

Азербайджан нападна Армения без да предупреждава миротворческата мисия на Русия наричайки действията си «антитерористична операция»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.09.2023
  • Сподели:

Ситуацията в Кавказ рязко се накали. Заради провалното настъпление на ВСУ западните кукловоди са решили да подгреят няколко винаги проблемни точки- Карабах, и следващите сме Балканите, но за за това отделно.
Азербайджан обяви, че започва антитерористична операция срещу Армения. С подкрепата на Турция.

 

 

Азербайджан нападна Армения без да предупреждава миротворческата мисия на Русия наричайки действията си "антитерористична операция"

 

Важно е да се напомни, че по-рано Армения по някаква причина реши да провежда съвместни учения със САЩ. Явно от САЩ предварително са знаели за плановете на Азербайджан и за да усилят внушението, че само САЩ могат да ги пазят.
Но за това отделно.

Медиите разпространяват информация, че уж азербайджанската страна е предупредила „предварително“ руските миротворци за днешната „антитерористична операция“ в Нагорни Карабах. Това не е вярно и не отговаря на действителността. Информацията е съобщена на руския контингент няколко минути преди началото на бойните действия- съобщи официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова.

Tурция подкрепи Азербайджан в действията на Баку на територията на Нагорни Карабах.

Министрите на отбраната на Турция и Азербайджан обсъдиха по телефона провеждането на «антитерористична операция» в региона.

Няколко дни преди началото на военните действия началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Азербайджан посети турските си колеги.

Арменското външно министерство нарече военните действия на Азербайджан в Нагорни Карабах широкомащабна агресия

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа