Носенето на маски отново задължително в Дома на руското правителство

Носенето на маски отново задължително в Дома на руското правителство
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    18.09.2023
  • Сподели:

Носенето на маски, както и други превантивни мерки отново станаха задължителни в сградата на руското правителство заради сезонния скок на настинки, грип и Ковид, съобщиха от кабинета на министрите пред ТАСС.
"Временно се въвеждат допълнителни превантивни мерки, включително носенето на маски в сградата на Правителството. Решението е взето след сезонен подем на остри респираторни вирусни инфекции, грип и COVID-19. Кабинетът очаква, че временните ограничения ще допринесат за поддържане на благоприятна епидемиологична обстановка ", каза говорителят.
Първоначално носенето на маски беше задължително в правителството при избухването на пандемията, още през 2020 г. От април обаче носенето на маски и други подобни мерки вече не бяха задължителни, а останаха препоръчителни.
RBC обяви връщането на противоепидемичните ограничения в Дома на правителството. Според медийната група от 18 септември там ще бъде въведено носенето на маски, контактът лице в лице между членовете на персонала ще бъде ограничен и броят на пътуванията в чужбина и страната ще бъде намален.

Станете почитател на Класа