Без задръжки: ето какво говори Тръмп за Германия

Ту хвали, ту хули: Доналд Тръмп е казвал какво ли не за Германия и германците. Веднъж твърди, че Меркел била "най-великата", друг път - че германците били "лоши, много лоши".

Ето някои от най-странните му изявления:

 

 

 

 

Катастрофална грешка - така нарече Тръмп навремето отварянето на границите и бежанската политика на германската канцлерка Ангела Меркел. Сега пък написа в Туитър следното: Германците се обръщат срещу собственото си правителство, докато в същото време миграцията разтърсва и бездруго слабата коалиция в Берлин. Неговите туитове показват едно: колко непредсказуем е този американски президент.

Ту така, ту иначе

  • "Катастрофална грешка" - така нарече Тръмп навремето отварянето на границите и бежанската политика на германската канцлерка Ангела Меркел. Сега пък написа в Туитър следното: "Германците се обръщат срещу собственото си правителство, докато в същото време миграцията разтърсва и бездруго слабата коалиция в Берлин". Неговите туитове показват едно: колко непредсказуем е този американски президент.

 

Тихо и кротко Германия трупа пари и състояние начело с тази жена, която е може би най-великият държавник на нашето време - Меркел. Да не повярва човек, че Тръмп е в състояние да изрече подобно нещо. Но е истина - думите са цитат от негово интервю за списание Тайм от 2015 година. Тогава Тръмп все още не беше президент.

"Тихо и кротко"

  • "Тихо и кротко Германия трупа пари и състояние начело с тази жена, която е може би най-великият държавник на нашето време - Меркел". Да не повярва човек, че Тръмп е в състояние да изрече подобно нещо. Но е истина - думите са цитат от негово интервю за списание "Тайм" от 2015 година. Тогава Тръмп все още не беше президент.

 

Германците са лоши, много лоши. Погледнете само милионите автомобили, които продават в САЩ. Ужасно! Ще сложим край на това - Тръмп е изрекъл тези думи по време на среща на върха на НАТО. Хора, присъствали на въпросната среща, са ги цитирали дословно пред германското списание Шпигел.

"Германците са лоши, много лоши"

  • "Германците са лоши, много лоши. Погледнете само милионите автомобили, които продават в САЩ. Ужасно! Ще сложим край на това" - Тръмп е изрекъл тези думи по време на среща на върха на НАТО. Хора, присъствали на въпросната среща, са ги цитирали дословно пред германското списание "Шпигел".

 

Що се отнася до подслушването от страна на правителството (на Обама), ние двамата поне имаме нещо общо. Може би - Тръмп изненада Меркел с това изказване по време на една пресконференция през пролетта на 2017 година. В случая той имаше предвид своето (недоказано) обвинение, че при президента Обама неговият телефон е бил подслушван. Мобилният телефон на Меркел наистина е бил подслушван от американската Агенция за национална сигурност.

"Ние двамата имаме нещо общо"

  • "Що се отнася до подслушването от страна на правителството (на Обама), ние двамата поне имаме нещо общо. Може би" - Тръмп изненада Меркел с това изказване по време на една пресконференция през 2017 година. В случая той имаше предвид своето (недоказано) обвинение, че при президента Обама неговият телефон е бил подслушван. Мобилният телефон на Меркел наистина е бил подслушван от американската АНС.

 

Мисля, че тя допусна катастрофална грешка, като реши да приеме всички тези нелегални, всички тези хора, дошли от кой знае къде, заяви навремето Тръмп в интервю, поместено от британския вестник Таймс и германското булевардно издание Билд. Неговият образ на врага: Меркел и границите, които тя отвори за хора, бягащи от война.

"Всички тези нелегални"

  • "Мисля, че тя допусна катастрофална грешка, като реши да приеме всички тези нелегални, всички тези хора, дошли от кой знае къде", заяви навремето Тръмп в интервю, поместено от британския вестник "Таймс" и германското булевардно издание "Билд". Неговият образ на врага: Меркел и границите, които тя отвори за хора, бягащи от война.

 

Каквото и да сте чули или прочели във фалшивите новини: това беше една прекрасна среща с канцлерката Ангела Меркел. Което обаче не отменя факта, че Германия дължи на НАТО огромни суми пари. САЩ трябва да получават повече пари за могъщата и много скъпа отбрана, която осигуряват на Германия. Тръмп написа тези думи в Туитър след първата му среща с Меркел през март 2017 година.

"Дължите ни огромни суми пари!"

  • "Каквото и да сте чули или прочели във фалшивите новини: това беше една прекрасна среща с канцлерката Ангела Меркел. Което обаче не отменя факта, че Германия дължи на НАТО огромни суми пари. САЩ трябва да получават повече пари за могъщата и много скъпа отбрана, която осигуряват на Германия". Тръмп написа тези думи в Туитър след първата му среща с Меркел през март 2017 година.
  • Автор: Луис Сандърс

Станете почитател на Класа