Гола статуя на Хилъри Клинтън предизвика безредици в Ню Йорк

Един скулптор издигна статуя на Хилъри Клинтън гола до кръста в центъра на Манхатън, причинявайки разгорещен спор между застъпниците на произведение на изкуството и жените, които се опитаха да я унищожат, съобщава Daily News.

Карикатурата на кандидата на Демократическата партия, която се появи в близост до станция Bowling Green в пиковите часове, изобразява Хилъри Клинтън с копита и банкер от Уол стрийт почиващ с главата си върху голите гърди на стремящата се към Белия дом. Статуята е престояла най-малко три часа на улицата, пред разярена жена да я събори и да се разкрещи на артиста.

Жената, служител на Националния музей на американските индианци, се представила като Нанси, и започнала да се бори с автора на статуята, Антъни Сциоли, когато той се опитал да вдигне отново скулптурата.

Полиция и служители от звеното за борба с тероризма са пристигнали и наредили на Сциоли да демонтира и отстрани статуята, защото не е имал разрешение за поставянето й. Никой не е бил арестуван и никой не е получил призовка, съобщиха от полицията. Статуята е взета с един микробус от полицията.

Станете почитател на Класа