Оливър Стоун: "Колко мюсюлмански страни е бомбардирал Обама? Той е по-лош от Буш!"

Филмовият режисьор Оливър Стоун заяви, че президентът на САЩ Барак Обама е по-лош от Джордж У. Буш, съобщава интернет страницата World Bulletin. Той направи своите забележки в началото на европейската част от турнето си за популяризиране на филма "Сноудън".
"След като Обама дойде на власт, той стана подобрена форма на Буш, по-ефикасен командир, но в общи линии същата стара история. Вярва, че ние сме под атака всеки ден и по цял ден."

"Колко войни Америка е започна неофициално и без съгласие? Колко мюсюлмански страни е бомбардирал Обама? Колко атаки с дронове са направили и колко хора са убити?", попита той.

Режисьорът заяви, че Обама обеща да премахне нерегулираната злоупотреба, белязала извънредното финансиране на Гуантанамо от предишната администрация, но вместо това, благодарение на технологиите, извърши повече и по-сложни нарушения.

Американският режисьор също каза, че Обама има по-малко уважение към свободата на изразяване и по-зле понася критика, отколкото своя предшественик, който е бил погрешен, но "искрен".

"Обама е потискал журналистите с интензивност без прецедент в американската история. Той е направил повече за да навреди на истината, отколкото Джордж У. Буш, който не е направил нищо повече освен да лъже", каза Стоун пред Amnesty International в интервю.

Станете почитател на Класа