САЩ камуфлира самолет в Сирия, за да мине за руски

Един американски боен F / A-18 в Сирия е бил пребоядисан, за да се представя за руски, разкри канадския журналист Кристиян Борис, който работи с някои от най-големите международни медии.

Само експерти сега могат да различат американския самолет от руския изтребител бомбардировач Су-34, с който запазва силна прилика. Сгънатите крила на американския самолет могат да се видят само от земята, а вертикалните стабилизатори F / A-18 се различават от руския по тяхната изпъкналост. Ето защо, ако камуфлираният F / A-18 се снима от земята по време на полет, на практика не се различава от Су-34.Въпреки че пребоядисаният F / A-18 запазва своя отличителен знак - бяла звезда на черен фон, също носи на опашката типичната червена звезда на руския самолет.
Въпреки че канадският журналист твърди, че това е обща практика за обучение на американските пилоти - да се използват "враждебни единици", информацията е довела до множество теории из социалните мрежи. Например твърдението, че САЩ планират под фалшив флаг въздушна операция да атакува град Алепо в Северна Сирия.

Станете почитател на Класа