Обама нарече Леонардо ди Каприо "луд" на публична церемония

  • Фестивалът South By South Lawn бе организиран на 3 октомври от Белия дом с идеята да събере на едно място творци, новатори и мениджъри, за да "подобри живота на американците и хората по целия свят." По време на събитието, на панелна дискусия присъстваха президентът на САЩ Барак Обама, екологичната активистка Катрин Хейхоу и носителят на Оскар, актьорът Леонардо ди Каприо, съобщава портал Mashable. И нищо не предвещаваше излизането от добрия тон на обитателя на Белия дом.

    По време на разговора, който продължи около един час, беше обсъден проблема за изменението на климата. Хейхоу повдигна темата за необходимостта хората да разберат въздействието на това явление и спомена идеята на милиардера Елон Мъск да колонизират Марс.

    "Ние сме човешки същества, които живеят на тази планета. Разбирам, че никой тук не е регистриран за участие в пътуването до Марс, защото всички вярват, че те са луди", каза Хейхоу. Изненадата й бе голяма, когато Ди Каприо каза: "Аз го направих". В този момент президентът Обама се обърна към нея: "Скоро ще признаете, че той е луд," позовавайки се на актьора. Тримата продължиха разговора си на фона на смеха на присъстващите.

    Наскоро основателят на космическата компания SpaceX, Елон Мъск, разкри плановете си да насели Марс и обяви, че първият полет за започване колонизирането на Червената планета ще се случи през 2022 г. Милиардерът предполага, че първото пътуване ще струва около 10 милиарда долара, но в бъдеще ще се пътува за много по-ниска цена, до $ 100 000 за всеки полет. Целта на проекта е да превози по 100 души на всеки 26 месеца и да се колонизира Марс в рамките на период от 40 до 100 години.

Станете почитател на Класа