Пентагонът заплашва с нови оръжия противниците си в Тихия океан

  • Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър, по време на речта си в Сан Диего (САЩ), пред екипажа на самолетоносача Карл Винсън подчерта, че Пентагонът възнамерява да извърши реинженеринг на оръжията си в Тихия океан.

    Подновяването ще бъде въведено в авиационната техника, флотата от подводници, торпеда, кибер оръжия и отбранителни системи в космоса. "Ние инвестираме средства, за да се подобри точността и обхвата на редица оръжия, които са много иновативни и със сигурност много неочаквани за нашите потенциални противници," обясни Картър и добави, че "са планирани няколко изненади".

    "Ние правим нашия клас подводници Вирджиния по-ефективен и подходящ за бой чрез инсталирането на крилати ракети Томахоук базирани в морето", съобщи шефът на Пентагона. "Ние също така увеличаваме средствата за производство на безпилотни подводници с различна големина и капацитет."

    За същия период има план за инвестиране на повече от 12 000 милиона за стратегически бомбардировачи B-21 и радари, 56,000 милиона за придобиване на повече от 500 бойни самолета F-35 от следващо поколение, а повече от 16,000 милиона долара те ще отидат за модернизиране на танкери.

    Както бе посочено от министъра на отбраната, всички тези стъпки ще бъдат предприети "в името на мира, стабилността и напредъка в региона на Пасифика".

Станете почитател на Класа