Искри прехвърчат в дебата Клинтън -Тръмп

  • Двамата американски кандидати за президент се сблъскаха в телевизионен дебат. Това бенай-гледаната дискусия в историята на телевизията, с около 100 милиона зрители. Часове преди програмата, анкети посочиха равенство между кандидатите, засилвайки напрежението между съперниците по време на дебата.

    Атаките станаха персонални когато Републиканският кандидат Доналд Тръмп обвини своя съперник Хилъри Клинтън, че няма нужния темперамент да бъде президент. В същото време, Клинтън захапа Тръмп като посочи, че той отказва да публикува данъчните си декларации. Тръмп заяви, че е подложен на "рутинен одит" и ще публикува документите когато одитът приключи.
  • Но бизнесменът обеща, че ще ги пусне, ако опонентката му пусне 33,000 имейли, които са били изтрити по време на разследване на личния й имейл, докато е била държавен секретар.

    Г-жа Клинтън кратко отговори на атаките на г-н Тръмп за използване на частния й имейл сървър.Тя каза, че има няма оправдания за "грешката" и че тя поема отговорност за това. Но тя се почувства некомфортно и когато защитаваше променената си позиция по спорния договор за Транс-Тихоокеанско партньорство.

    "Имам чувството, че до края на вечерта, аз ще съм виновна за всичко, което се е случило", се пошегува Клинтън, когато бе подканена да отговори след една от атаките на Тръмп.
    "Защо не?" я прекъсна Тръмп.

    Тя напада Тръмп за похвалите му към руския президент Владимир Путин "Бях толкова шокирана, когато Доналд публично покани Путин да хаква в Америка. Това е просто неприемливо ... Доналд е негоден да бъде главнокомандващ"

    Дискусията бе първата от трите между двамата кандидати преди американските избиратели да отидат до урните на 8 ноември.

Станете почитател на Класа