Руските инженери печатат в 3D легендарния танк Armata

  • Създаване на единици за руската отбранителна промишленост чрез 3D печат е вече реалност, твърдят инженерите. Асоциацията Електромашина, част от корпорацията Уралвагонзавод, пусна инструмент, който може да печата прототипни части за легендарния танк Armata и други военни превозни средства, съобщава телевизионенният канал Звезда.

    Според Антон Улрих, директор на лабораторията за създаване на прототипи и нови технологии на Електромашина, сега е възможно да се произвеждат прототипи от супер издържлива пластмаса определяйки размера им директно на устройството, което може да увеличи ефективността и да намали разходите на процеса. "Не е необходимо да се уточняват подробностите в мостра и след това, ако има проблем при монтиране, да се произвежда нова част. Няма нужда да се харчи метал. Възможно е да се произведе не само детайлът, но и целият процес на сглобяване.

  • Според експерти, прототипът може да се използва като модел за производството на метални части. Потенциалът на тази технология се увеличава, като се има предвид, че сега сме все по-близо до отпечатване в 3D на титанови части с дължина няколко метра.

    Що се отнася до крайния продукт, експерти казват, че съществуват материали, които позволяват да изпращате прототипите директно от 3D принтер към сглобяването, но тези елементи трябва да отговарят на специфичните изисквания на отбранителната промишленост.

Станете почитател на Класа