Папа Франциск: "Да се борим за мир всеки ден!"

  • В интервю по повод на предстоящото си посещение в Мексико, което ще се проведе 12-17 Февруари, Папата отговори на въпросите на мексикански граждани, за причините, които го водят в Мексико,
    "Насилието, корупцията, деца, които не могат да ходят на училище, защото техните страни са във война, трафик, производители на оръжие, които продават оръжие за да продължат войните по света - повече или по-малко това е климатът, в който живеем днес в света и вие живеете своето парче от него, парчето си война, парчето си страдание, насилие, организиран трафик ", заяви папа Франсиск отговор на въпроса как да се помогне на мексиканците да се изправят срещу насилието, разклащащо на страната.

    Папата подчерта, че "Мексико на насилие, корупция, трафик на наркотици и картели не е Мексико на нашата света Майка и разбира се не искам да прикрия нищо от това, а напротив, да ви насърчавам да се борите всеки ден срещу корупцията, трафика на хора, срещу войната, срещу разединението, срещу организираната престъпност, срещу трафика на хора. "

    Папата подчерта, че се изисква усилие, упорита работа и борба за мир. "Мирът е нещо, за което ние трябва да работим всеки ден, наистина, макар да звучи като противоречие, за мира трябва да се борим всеки ден! "каза той.

Станете почитател на Класа