Тайното оръжие на сирийската армия

  • Миналата седмица сирийската армия си възвърна контрола над ключовия град Салма, в провинция Латакия, от ръцете на ИД. Но тази победа е станала възможна не само чрез подкрепата на руската авиация, но и благодарение на едно тайно оръжие: мотоциклетите, предаде АФП.

    "Начинът, по който ние се борим, се промени от началото на войната и ние разработхме нашите собствени нападателни методи," казва Хани, млад сирийски войник. "Днес ние използваме моторите заради тяхната скорост и мобилност", добави той.

    Мотоциклетите предлагат редица предимства: тяхната маневреност позволява да избягват снайперистите и да се движат на места, където са били поставени мини за по-големи превозни средства. В допълнение, тесните улички на Салма затрудняват движението на танкове и блиндирани коли на сирийската армия.

    "Повече от 80 мотоциклети са били използвани в последната битка за града", разкрива полеви командир. "Те ни позволиха да превозваме ранени, боеприпаси и храна. Техните водачи имат картечници и бинокли за нощно виждане", добави той.

    „Ние сме разработили нови методи в уличните боеве и партизанската война, а използването на мотоциклети може да стане тактика и за редовните армии" каза той.

Станете почитател на Класа