Ускорено се изграждат мостовете, които свързват Крим към останалата част на Русия

Директният транзит между Крим и останалата част на Русия е все по-близо. Работата по изграждането на мостовете се движи с висока скорост и се очаква да бъде завършена към края на 2018.

Строителството на първия от трите моста, които обединяват двете територии през Керченския проток, напредва добре. "Материалите са с тегло над 3500 т, а стълбовете на първи етап имат дълбочина от 35 до 56 метра", казва Леонид Риженкин, ръководител на работата.
Когато задачата бъде завършена, ще може да се пътува по суша между Южна Русия и региона Керч в руската автономна република Крим, като се избягва преминаването през Украйна. Досега това пътуване можеше да стане само с ферибот. В допълнение, следващата зима се планира изграждането на втори спомагателен мост и магистрала, съобщи руският заместник-министър-председател Дмитрий Козак.

Очаква се, че основният мост, който ще премине през остров Тузла и ще е дълъг 19 км, да бъде завършен през декември 2018 г. Освен това, също започна трасирането на четиредесеткилометрова магистрала, която ще свързва новия мост с Краснодарски район в южната част на Русия. "Колите ще може да се движат по нея с 120 километра в час и ще има капацитет за 36,000 коли на ден", обясни Дмитрий Горб, който отговаря за строителството.

Станете почитател на Класа