Лидер на Ал Нусра, "Ердоган планира да засили Ислямска държава"

Лидерът на терористичната групировка фронт Ал Нусра, Абу Мохамед ал Голани разкри, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да създаде в северната част на Сирия " зона за сигурност" за бойците на ислямската държава. В интервю, излъчено от телевизионен канал Orient News, финансиран от "умерената" сирийска опозиция, излъчващ от Дубай (ОАЕ), действията на Турция са предназначени за укрепване на Ислямска държава, която чрез Анкара ще получи възможност за възстановяване на силите си в северната част на Сирия.

Лицето на Абу Мохамед Голани бе скрито по време на интервюто. "Действията на Турция ще позволят на Daesh да разшири влиянието си в граничната зона", каза той. Терористът също така подчерта, че въпреки че е член на водената от САЩ коалиция, Анкара бомбардира кюрдските бунтовници вместо ИД, тъй като кюрдската милиция е една от основните сили, борещи се самостоятелно с халифата.

В декларациите си той критикува сирийската опозиция за участието й в конференцията в Рияд и добави, че участниците в тези преговори няма да постигнат някакви съществени резултати в Сирия. Лидерът на терористичната групировка обяви намерението си да заеме до 80 на сто от страната и да наложи джихад.

Станете почитател на Класа