Междузвездни войни "се сбъдват?

Ако искате да се изгради „Звездата на смъртта", гигантският кораб от филма "Междузвездни войни", трябва да се консултирате с главният инженер на Лабораторията за реактивни двигатели от НАСА, Брайън Мюирхед, който току-що разкри пред обществеността някои от новите проекти на космическата агенция.
Както съобщава портал Tech Insider, той заявил че за да се изгради гигантска космическа станция няма да има нужда да се прибягва до робски труд или използване галактични материали, тъй като ще бъде много по-естествено и просто да се използва астероид, който да бъде превърнат в един кораб толкова голям, колкото Звездата на смъртта.

"Астероидът би могъл да осигури метали, органични съединения, има вода ... Всички необходими градивни елементи", обяснява ученият във видеоклип.

Мюирхед работи в Мисията пренасочване на астероиди на НАСА, една инициатива, която има за цел да се закара робот до астероид близо до Земята, да се вземе фрагмент от повърхността му и да се постави в стабилна орбита около Луната. След това, пилотирана ракета ще посети фрагмента от астероид, за да го проучи.

Също така е важно да се отбележи, че НАСА няма планове да използва модифицирани астероиди, за да унищожи планети, както Звездата на смъртта, а по-скоро за да "защити Земята, ако е необходимо в бъдеще".

Станете почитател на Класа