Насилие над деца, военни престъпления и други шокиращи разкрития за ЦРУ

Публикувани документи на ЦРУ разкриват подробности за повече от дузина разследвани служители от агенцията за нарушения, някои толкова сериозни, като мъчения, военни престъпления или притежаване на детска порнография.

Информацията за различните разследвания (които са част от 111 случаи под контрола на Службата на главния инспектор - OIG) е получена по Закона за свобода на информацията (FOIA ).

Подчертава се случаят на "високопоставен американски представител", за който се твърди, че е издал класифицираната информация на чужда армия. Описани са също така репресивни мерки срещу лица, подаващи сигнали, използване на служебните компютри за покупка на стероиди и изтезания на задържани от служители на агенцията.

В един от най-забележителните случаи се съобщава, че агент на ЦРУ е извършил военно престъпление, предизвикало смъртта на един човек.

Друг служител е обвинен злоупотреба с малолетни и непълнолетни лица. Поради това, че офицерът е отричал Министерството на правосъдието, както и в много други случаи, решило да не се повдига обвинение по делото.

Станете почитател на Класа