Водопроводчик от Стейтън Айлънд измъкна от мазето си лотариен билет с печалба $ 136 милиона

Водопроводчик от Стейтън Айлънд е спечелил лотариен джакпот от повече от $ 136 милиона след като забравил печелившия билет в мазето в продължение на шест седмици.
Антъни Пероси, на 56, купил билета на 14 март, но един приятел погрешно му казал, че някой друг е спечелил джакпота. След това той закачил билета към тръба в мазето си, където държал други билети купени наскоро, с още непроверени номера.
Когато камионът му се повредил месец по-късно, той отишъл в мазето, за да провери дали всички билети от "късметлийското" му място могат да му помогнат да плати за нужните автомобилни части.
"Гледах билета, гледах в компютъра, отново билета, отново компютъра", каза той пред репортери по време на пресконференция. "Опитах се да дишам и не успявах, мислех че ще получа сърдечен удар, като че сърцето ми спря. Тогава грабнах билета, като мислех да го намерят в ръката ми и след това най-накрая поех въздух".
Той прекарвал следващите няколко минути в ходене в кръг в хола и трапезарията, следван от кучетата си, все още не можещ да повярва, докато най-накрая повикал 27-годишният си син, за да му съобщи новината.
"Аз също не повярвах, когато той ми каза", заяви синът му, също Антъни. "Тогава той ми даде билета и аз проверих на телефона си, помислих, че ще получа сърдечен удар." Бащата каза, че ще поделят печалбата със сина си. След данъци, Антъни- старши ще получи $ 38,6 милиона, а синът му ще получи $ 16,5 милиона.
По-възрастният заяви, че ще продължи да работи, но много по-малко и ще направи някои инвестиции за бъдещето на племенници и внуците си. Той каза, че се надява да пътуват малко около Ню Йорк, като вместо да плаща за тази част вероятно просто ще купи нов камион. Синът му каза, че ще плати сметките и ще мисли за бъдещето си.

Станете почитател на Класа