Дейвид Камерън започва натиск за реформи в ЕС на срещата на върха

Дейвид Камерън започва първите си сериозни преговори за реформи в Брюксел с европейски лидери на срещата на върха в Латвия. Това е първият път, когато той ще има възможност да говори с голям брой лидери, след като спечели мнозинство на изборите и обеща да проведе референдум за членството на Великобритания в ЕС до края на 2017.

Камерън заяви, че ще използва събитието, за да започне натиск за реформи в ЕС и да проведе по-рано референдума. "Днес аз ще започна обсъждания с колегите лидери за реформиране на ЕС и предоговаряне на отношенията на Великобритания със съюза. Тези преговори няма да са лесни, ще има различни мнения и разногласия по пътя. Аз вярвам, че ние можем да намерим решения, които ще отговорят на желанията на британския народ за подобряване на ЕС като цяло. В крайна сметка, ние не сме сами в желанието си ЕС работи по-добре за хората в цяла Европа. И това е, което аз съм решен да направя. "

Камерън е основно търси промени, които биха намалили имиграцията във Великобритания от други страни от ЕС. Той се надява да направи това чрез ограничаване новопристигналите от страните от ЕС в продължение на четири години. Някои лидери, включително Ангела Меркел, са посочили, че основният принцип на свободно движение не подлежи на преговори.

Другите британските искания са изключване на ангажимента за все по-тесен съюз и възможността националните парламенти да работят заедно и да блокират законодателства. Документ, изтекъл в Times разкри също, че висши британски служители предлагат ЕС да престане да се дефинира като територия с единна валута, предвид факта, че страни като Великобритания и Дания са запазили тяхната собствена.

Станете почитател на Класа