Приходите на Барак Обама и съпругата му

Приходите на американския президент Барак Обама и съпругата му Мишел Обама миналата година са оценени на между 1,9 и 6,9 милиона долара, според неотдавнашен доклад, публикуван от Белия дом.
Белият дом разкри, че по-голямата част от активите, съвместно притежавани от президентското семейство на САЩ, се пазят в държавни облигации на стойност между 1 и 5 милиона долара, съобщава вестник The Daily Progress.
Освен това президентът Обама и съпругата му са декларирали ипотека на къщата си в Чикаго оценявана 500 000 до един милион долара, които трябва да бъдат изплатени в срок от 30 години при лихвен процент от 5.6%.
За сравнение, съпрузите Бил и Хилъри Клинтън са спечелили повече от $ 25 милиона, като заплащането е за изнесени около 100 лекции от началото на 2014 г., според The Washington Post.
Публикуването на този доклад е предвидено в Закона за етиката на правителството от 1978 г., който задължава хората, заемащи висши длъжности в трите власти на Съединените щати да предоставят лична финансова информация всяка година.

Станете почитател на Класа