Руското външно министерство: "Катастрофата на MH17 се разследва по данни от пресата"

Според изявления на руското външно министерство, в разследването на трагедията на MH17 Холандският борд за безопасност не прилага техники, предвидени в правилата на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО), а има фокусиране върху анализа на данни, оповестени от медиите.
"Няколко много важни въпроси, свързани с техническото и съдебно разследване, координирано от холандските власти ни позволява да се поставим под съмнение дали разследването се базира на критерии като резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и правилата на ИКАО, и дали разследването е достатъчно прозрачно, "се казва в изявление, публикувано на официалния сайт на руското външно министерство.
В допълнение не е оправдано забавянето в предоставяне на представителите на разследването на записите на разговорите с украинските управляващи полетите. В същото време, Москва е готова да допринесе за извършване на съдебномедицински доказателства от всякакъв вид във връзка с разследването на катастрофата.
На 17-ти юли 2014, Боинг 777 на Malaysia Airlines се разби в източната част на Украйна с 298 души на борда. От първите часове на бедствието, Украйна и други страни обвиняват за трагедията Русия, без да предоставят надеждни доказателства.

Станете почитател на Класа