По суша, море и въздух: Маратон на паради в Русия в Деня на победата

На 9 май, руските градове от Владивосток до Калининград бяха домакини на военни паради за 70-ата годишнина от края на Втората световна война. В допълнение към основния парад за Деня на победата в Москва, в много други руски градове също се проведоха тържества за отбелязване на седемдесетата годишнина от края на Втората световна война. Военни паради бяха проведени също в Санкт Петербург, Балтийск, Калининград, Североморск, Мурманск, Смоленск, Тула, Нижний Новгород, Севастопол, Керч, Владикавказ, Ставропол, Астрахан, Волгоград, Самара, Ростов, Новоросийск, Екатеринбург, Новосибирск, Улан Уде, Чита, Белогорск, Хабаровск, Уссурийск, Владивосток и Южносахалинск.
В 6:00 GMT в Севастопол стартираха събитията, свързани с честването на Деня на победата. Първо бяха издигнати военноморските флагове и знамето на Черноморския флот. Премина парад на кораби от Черноморския флот и флотски самолети
Санкт Петербург В 6:00 GMT на река Нева започна военноморски парад с участието на 15 бойни кораба и различни кораби от Балтийско флот. В 7:00 GMT започна и парадът на Дворцовия площад.
Тюмен.Парадът за Деня на победата в Тюмен, Урал, бе приветстван от над 30 000 граждани. В парада тази година участват повече от 400 студенти от Президентската академия за кадети в Тюмен, както и представители на почетния караул, на паравоенните сили, на службите за сигурност , общо повече от 30 колони участващи. Ветераните също участваха в парада, движещи се в седем превозни средства. За първи път от десет години в шествието участва и кавалерията.
Хабаровск. Основното празнично събитие, посветено на 70-годишнината от голямата победа започна в Хабаровск. Отличителната черта на този парад в сравнение с предишните бе преминаването на исторически механизирани колони. За първи път те участваха курсанти от Суворовското Военно училище, общо около 2000 души и повече от сто единици военно оборудване. В парада участваха легендарните танкове MS-1, произведени в периода между 1928 и 1931 г.
Новосибирск. Парадът за Деня на победата в сибирския град Новосибирск започна в 04.00 GMT. В допълнение към военнослужещите и традиционната военна техник, в парада участваха модерните ракетни комплекси Искандер, а в небето над града преминаха хеликоптери Mi-8, самолети МиГ и Су.
Владивосток. Владивостокският военен парад, посветен на 70-годишнината от победата във Втората световна война, се превърна в най-големият в историята на града. По главната улица на града преминаха около 1500 души. В парада също участваха военноморската авиация от Тихоокеанския флот и четири кораба, дизел подводница и патрулен кораб.

Станете почитател на Класа