Безпилотен пътнически самолет: амбициозен проект на Google

Развитието на високите технологии няма да спре. Мултинационалната компания Google планира да създаде безпилотно въздухоплавателно средство за превоз на пътници.
През 2014 г. Google обяви, че се готви да започне производството на автомобили без педали, без волан и без шофьор. В момента компанията работи по проект Wing, насочен към създаване на безпилотни самолети, които да доставят различни видове продукти прекосявайки градовете.
Но апетитът на дружеството не намалява, а се разраства: директорът на проекта Дейвид Вос, по време на годишната конференция на Международната асоциация за безпилотни превозни средства, заяви че Google ще се фокусира върху производството на безпилотни пътнически самолети . Той вярва, че бъдещите самолети трябва да бъдат контролирани по-скоро автоматично отколкото от хора, съобщава Daily Mail.
"Полетите ще бъдат по-безопасни, ако те не са контролирани от хората", съобщи директорът. В светлината на последните събития, това определено ще намери подкрепа. Въпреки това, основният въпрос е дали хората биха се осмелили да се качи на самолет без пилот.

Станете почитател на Класа