Хилъри Клинтън тръгва за обиколка на ключови щати

Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън започна тур на ключови щати в началото на кампанията си да стане първата жена президент на САЩ. Г-жа Клинтън се кандидатира за номинацията на демократите през 2008 г., но загуби от Барак Обама.
Г-жа Клинтън се очаква официално да започне кампанията си с митинг в средата на май. Екипът на г-жа Клинтън заяви, че ще прекара следващите няколко седмици в изграждане на масова подкрепа в основните традиционно демократически щати.
Втората президентска кампания на Хилъри Клинтън бележи най-новата глава в уникалната й политическа кариера. В неделя тя стартира кампанията на уебсайта си и заяви в едно видео, че се кандидатира за президент.
"Американците са извоювали връщането си от трудни икономически времена," каза тя, "но палубата все още се подрежда в полза на тези, които са най-отгоре". Тя добави, че иска да бъде шампион на "обикновените американци". Кампанията на Хилъри Клинтън трябва да отразява идеята, че всичко е за обикновените американци и ежедневните тревоги на средната класа.
Вярно е, че е малко вероятно да се изправи пред ожесточена конкуренция за номиниране в собствената си партия, но републиканците са безмилостни в атаките си срещу нея и това само ще расте. Тя ще трябва да намери убедителен визия за Америка, която да плени въображението на избирателите. Изборите обикновено са за бъдещето и г-жа Клинтън трябва да докаже, че тя не е в миналото. Тя вече има подкрепата на г-н Обама, който заяви в събота, "тя ще бъде отличен президент".
Атаките на републиканците вече започнаха - Джеб Буш, бивш губернатор на Флорида и брат на Джордж Буш, който се очаква да се кандидатира за републиканците, написа: "Ние трябва да се справим по-добре от Хилъри. Трябва да направим по-добра външна политика от тази на Обама-Клинтън, която навреди на взаимоотношенията с нашите съюзници и окуражи нашите врагове".

Станете почитател на Класа