Хилъри Клинтън ще започне кампания 2016 в неделя от Айова

Хилъри Клинтън се очаква да стартира официално кампанията си за президент на САЩ в неделя на път за Айова. Бившият държавен секретар планира да обяви кандидатурата си за президент по обяд в неделя, следвано от блиц турне започващо от Айова. Клинтън ще бъде първият кандидат на демократите за президент, който ще обяви участието си в президентските избори 2016 г. и в партията е широко считана за главен кандидат. Въпреки че има няколко републикански кандидати, очаква се кандидатурата на Клинтън за Белия дом да изпратите политически шок по целия свят, с възможността за първи път да има жена президент на Съединените щати.
Социологическо проучване на Quinnipiac University показва, че сенаторът от Кентъки Ранд Пол, стартирал вече във вторник президентската си кампания, води Клинтън само с 1 пункт.
Разбра се, че централата на кампанията на Клинтън ще бъде базирана в Бруклин, Ню Йорк, след като миналата седмица бяха наети офис площи в Бруклин Хайтс. Според федералните изборни правила, кандидатите имат ограничен прозорец, в който до платят за офиси преди обявяване на своята кандидатура.
В неделя, по време на пътуване от Ню Йорк до Айова, Клинтън ще обяви старта на кампанията си не с традиционната реч, а първо в своя Twitter акаунт, където тя поддържа активно присъствие по политически въпроси. Един ден по-късно, сенатор Марко Рубио от Флорида се очаква да обяви кандидатурата си в Маями и почти сигурно ще бъде засенчен от обиколката на Клинтън в Айова.

Станете почитател на Класа