Американският сенатор Боб Менендес обвинен в корупция

Високопоставеният американски сенатор-демократ Боб Менендес, е обвинен в корупция. 14-те обвинения включват конспирация, лъжливи твърдения, както и осем обвинения за подкуп. Политикът от Ню Джюрси е обвинен в използване на влиянието си, за да облагодетелства незаконно очен лекар от Флорида, който е негов дългогодишен приятел. На пресконференция той заяви, че е "възмутен" от обвиненията и отхвърли твърденията като неверни.
Г-н Менендес е подал оставка като водещ демократ на комисията по външни отношения, но обеща, че "няма да бъде спрян" да се бори с обвиненията."Аз съм възмутен, че прокурорите от Министерството на правосъдието бяха подмамени да започнат това разследване преди три години с фалшиви твърдения на тези, които имат политически мотив да ми затвори устата".
През последните години, сенаторът е яростен критик на политиката на президента Барак Обама, свързани с Иран и Куба. Той се смята за един от най-влиятелните испано-американски законодатели в Конгреса и е водещият автор на законодателство за затягане санкциите срещу Иран.
Разследването се съсредоточи върху въпроса дали г-н Менендес е използвал влиянието си в полза на д-р Мелган, включително чрез намеса в спора за фактуриране с Medicare. Д-р Melgan привлече внимание миналата година, когато правителствените данни показаха, че е получил през 2012 г. повече рамбурсирани пари от Medicare, отколкото всеки друг лекар в САЩ. Той дарява големи суми пари за кампанията за преизбирането на г-н Менендес . На доктора също са предявени обвинения.
Г-н Менендес е признал за многократни пътувания до Доминиканската република с частния самолет на лекаря без да плати за пътуванията. През 2013 г. той заплаща за два от полетите. Най-големият вестник на Ню Джърси го призова да подаде оставката си като Сенатор.

Станете почитател на Класа